Види інформаційних сайтів

Мета інформаційного сайту

Інформаційний сайт або портал - це ресурс, на якому публікуються різного роду матеріали інформаційного характеру. Як правило, такого роду майданчики орієнтуються на певну категорію читачів. Метою такого сайту є розкрити якусь одну тему або дати відповідь на конкретне запитання, донести інформацію до потенційного читача, орієнтовану на певну сферу, або повідомляти новини. Інформаційні сайти заведено розділяти на два типи: тематичні сайти та сайти-портали.

Тематичні сайти - це інформаційні майданчики, на яких розміщується інформація, що розкриває якусь одну конкретну тему, наприклад, краса, спорт, кулінарія тощо. Натомість портал вміщує в собі кілька тем. Звісно, що сайти-портали мають набагато складнішу побудову, і можуть містити більше підгруп.

Відповідно до мети, яку переслідує власник сайту, створюються інформаційні сайти таких видів.


Які ж бувають інформаційні сайти

  1. Агрегатори новин. У світі щодня публікуються від 2 до 5 мільйонів новин. Найбільші інформаційні ресурси, такі як, наприклад BBC, можуть за день видати до 300-700 новин. Тому прочитати всі або хоча б найважливіші з усіх сфер нереально нікому. Власне для таких людей і були придумані сервіси, які збирають інформацію за заданими параметрами і видають її в сублімованому, пересортованому вигляді. Таким чином економиться час, але тримається рука на пульсі всіх важливих новин.
  2. Агрегатори можуть бути двох типів: автоматичний, коли в автоматичному режимі підшукують, аналізують і видають знайдену інформацію, і ручний, коли на сайт подають інформацію користувач, підібрану самостійно через персональний кабінет.
  3. Регіональні інформаційні портали. Регіональні портали - це такі сайти, які об'єднують учасників за територіальною, мовною або іншою приналежністю. Для такої мети створюють регіональні новинні портали, на яких публікуються різні оголошення, новини та іншу інформацію для конкретного регіону.
  4. Блоги. На сьогодні блогер - одна з найпоширеніших сфер заняття. Така популярність зумовлена кількома речами: легкість у веденні, відсутність обмежень чи правил для змісту та вільність творчого польоту. 
  5. Сайти статейники. Це сленгова назва сайту, на якому публікуються статті певної тематики, наприклад, будівельна тема або кулінарна. Статейники можуть бути також порталами, на яких розміщуватимуть статті різних тем.
  6. Веб-довідники. Сучасний світ і зокрема інтернет настільки перенасичений різноманітною інформацією, що знайти або дізнатися, приміром, інформацію про компанію або людей досить складно і затратно за часом. Тому й виникла ідея зі створення онлайн довідників. Це ресурси, на яких розміщується каталогізована інформація про різні сфери. Наприклад, інформаційний довідник підприємств України, надає інформацію про різні підприємства. Інформація на ресурсі побудована розгалужено, де компанії класифіковані за видами діяльності. Такого виду довідники не тільки надають інформацію про ту чи іншу сферу діяльності, заповзятливі люди і компанії, зацікавлені в просуванні свого бізнесу, на цих сторінках розміщують додатково рекламу свого товару або послуг.
  7. Сайти відгуків. Багато покупців, перед тим, як придбати ту чи іншу річ, цікавляться, як оцінили продукт покупці, які вже придбали його. Для дуже високого відсотка таких людей це є ледь не ключовим фактором для прийняття рішення. У сучасному світі багато не дуже добросовісних продавців на своїх сайтах замовляють позитивні відгуки для прихованої реклами. Тому виникла потреба у створенні окремих сайтів з відгуками про всі товари або товари певної категорії. Де кожен, хто придбав якусь річ, може чесно і відкрито публікувати свої відгуки.
  8. Форуми запитань і відповідей. Також цікавим варіантом інформаційних сайтів є форуми. Форум - це майданчик для спілкування людей за різноманітними інтересами. Наприклад, столяри, автомобілісти чи будь-яка інша сфера зацікавленості. На форумах можна ставити запитання або навпаки - відповідати чи давати поради щодо порушених проблем. Такого роду інформаційні сайти зближують однодумців, допомагають вирішувати питання або самоствердитися як професіонал своєї справи.


Важливість інформаційних сайтів

Дедалі більш значущими стають інформаційні сайти в сучасному світі різноманіття цифрової інформації. Це насамперед можливість донести свою інформацію саме до адресата, чи то новини міста, чи попередити про аварію на теплотрасі, чи відремонтувати побутовий прилад тощо. Ще одним вагомим аргументом на користь інформаційних сайтів є їхня вузька спеціалізація, де не треба шукати у вкладках потрібну інформацію. Усе чітко, під рукою, і завжди актуально.

Для бізнесу - це взагалі не замінна річ, оскільки такий сайт дає змогу недорого та швидко просунути або прорекламувати свій товар чи послугу. Таким чином швидко підібрати клієнтів і підвищити продажі.

Для творчих амбітних людей теж інформаційний блог саме той майданчик, де можна реалізувати себе.

Тому, як не крути, а інформаційні сайти - важлива ніша для всіх сфер інформаційного життя. Єдине, що залишається - технічно організувати задумане і зайнятися розробкою інформаційного сайту. Щоб заощадити час і нерви, краще звернутися до професіоналів. Наша команда фахівців з радістю проконсультує і дасть відповіді на всі запитання.